Disse færøske småkager er ideelle for den travle brud eller brudgom, der gerne vil have hjemmebag til bryllupsreceptionen. De er superlette at lave, og så smager de himmelsk – og som en ekstra bonus; lidt af Daim.
Følg denne opskrift fra bogen “Søtt og Leskiligt” af Jóhanna á Tjaldrafløtti og Elisabeth Akursmørk:
Ælt alle ingredienser godt sammen, og del dejen i 6 portioner. Rul hver portion til en lang pølse (ca. 35 cm.) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er plads til ca. 3 ruller på pladen. Tryk dejen flad.
Opvarm ovnen til 200 grader, og sæt pladen midt i ovnen. Bag i ca. 10 minutter til stængerne er gyldne.
Skær stængerne i tynde stykker så snart de er kommet ud af ovnen. Kagerne skal være ca. 3 cm. i bredden.
Afkøl kagerne og pynt med smeltet chokolade. Put kagerne i en tætsluttet dåse, så kan de sagtens holde sig nogle dage, og de kan derfor fint laves i god tid inden bryllupsfesten.
LÆS OGSÅ ‘DIY – MINI BRYLLUPSKAGER’ »
Put chokoladen i en kogepose og læg den i kogende vand i nogle få minutter. Klip et lille hul i enden af posen og sprøjt chokoladen hen over kagerne.
Hurtigt og nemt og så smager de ret fantastisk, så sørg for at gemme dem godt væk, så du ikke står med en tom kagedåse til bryllupsfesten.