Luk

Gode idéer til tiltag mod Covid-19 til dit bryllup

Planlægning

Selvom vi alle helst vil glemme denne forfærdelige sygdom, især når vi planlægger et bryllup, så er vi nød til at tage alle de forholdsregler vi kan, og vi er nød til at overveje hvad vi kan gøre for at passe på os selv og vores gæster.

Vi har lavet en liste, med overvejelser man kan gøre sig, i forbindelse med afholdelse af bryllup. Så kan I jo vælge de tiltag som giver mening til lige præcis jeres fest.

1. Hvad hvis mine gæster bliver smittet?

Sæt dig ind i hvordan du vil have det, hvis det værste skulle ske, og en af jeres gæster er så uheldig at tage Covid-19 med til jeres bryllupsfest. Det vil aldrig være jeres skyld, men det kan alligevel være svært ikke at føle sig lidt skyldig.
Vær sikker på, at det er en risiko I er okay med, inden I inviterer alle jeres yndlingsmennesker til fest.

2. Få alle gæster testet

I kan opfordre alle jeres gæster til at få en test om tirsdagen eller onsdagen op til brylluppet. På den måde er I næsten sikker på at ingen tager sygdommen med til festen. Man kan selvfølgelig aldrig være helt sikker, men hvis alle har en ny negativ test, kan man være mere rolig og tryg.

3. Bliv hjemme ved mindste symptomer

Fortæl jeres gæster, at I ikke ønsker at de dukker op, hvis de har de mindste symptomer på sygdom. De ved de fleste godt, men det kan alligevel være en god idé at gøre dem opmærksomme på dette.

4. Kirke eller udendørs vielse

Hvis det er muligt, er en udendørs vielse en god idé i denne tid. De mindsker simttespredning, og der er ofte bedre mulighed for at holde den anbefalede afstand. 

Sørg altid for at hold de 2 meters afstand som kirkerne kræver, og fortæl folk at de skal holde afstand på vej ind og ud af kirken. Overvej om I skal have den traditionelle “kramme-runde” ude foran kirken, eller om I måske kan vinke og smile til hinanden i stedet for. Undgå uddeling af salmebøger – lav istedet jeres egen personlige folder med jeres salmer.

 

Foto og design: Inksaloon

5. Farvede armbånd

Armbånd i 3 forskellige farver, som indikerer om man er til krammere, albue eller afstand, er en rigtig god måde at undgå den lidt akavede stemning, der kan opstå når man ikke ved hvir folks grænser går. På denne måde kan en person i risikogruppen også tydeligt vise at der ønskes afstand hele aftenen. 

6. Sprit & visir

Der skal selvfølgelig stå sprit på alle borde, og i alle rum. Overvej om I, på en hyggelig måde, kunne inddrage dem i borddekorationen – evt. som bordkort eller holder til menukort.

Visir er en god idé hvis man ved at der kommer festsange – når man synger spredes virus endnu mere. Læg evt. en på her plads som er pyntet til lejligheden.

7. Ekstra afstand ved middag

Afstand er altafgørende, og man er nød til at udnytte al den plads der er mulig. Folk skal helst ikke sidde for tæt, og derfor er det en rigtig god idé at skabe ekstra plads ved bordet hvis det er muligt. Skal I sidde ved runde borde, så sæt 8 mand ved et 10-mands bord eller lignende. 

8. Ingen fælles skåle

Har i slikbuffet, peanuts, chips eller lignende, så sørg for at der ikke er nogen der skal tage noget med hånden. Lav små skåle eller poser til hver gæst, og bed dem fylde deres egen skål/pose med vedlagte skeer eller tænger, efter de har sprittet hænderne af. 

9. Undgå buffet og bar

Portionsanretning er helt klart at foretrække fremfor buffet. Så risikerer man ikke at folk klumper sammen oppe ved buffetten, og smittespredning via maden formindskes også kraftigt.
Overvej det samme med jeres drikkelse – få den hellere ned til bordet, og ikke ved et fællesbord eller en bar hvor folk så stimler sammen. 

10. Inddeling af toiletter

Har I flere toiletter til rådighed, så opdel dem i grupper. Gerne et til dem over 65, og et til de yngre. Har I flere toiletter at gøre med, så sørg for at opdel gæsterne i grupper, på den måde kan man mindske eventuel smittespredning.

Vi håber at denne liste kan hjælpe jer med at skabe lidt mere tryghed til jeres fest. Vi ønsker ikke at skabe skræk og rædsel, men vi er desværre bare alle nød til at tage Covid-19 overvejelser med i alt hvad vi laver.

Vi håber at I får en fantastisk fest, hvor Covid-19 ryger i baggrunden, og folk hygger sig samtidig med at de passer på hinanden.