Luk

Platin er nu billigere end guld

Vielsesringe & Smykker

Annonce

Det eftertragtede platin er blevet billigere end guld. Spekulation i guld og nye retningslinjer om ædelmetaller fra erhvervsministeriet, har skabt en unik mulighed for at købe smykker med platin. 

”Som at få en Audi til prisen for en Fiat”, mener smykkeekspert.

Platin har hidtil været et af de højest prissatte ædelmetaller, men på det seneste har den internationale spekulation i guld, fået priserne på guld til at ryge i vejret. I samme periode har platin-prisen bibeholdt et stabilt leje, hvilket har resulteret i, at platin nu for første gang i historien er billigere end finguldet.

”I kølvandet på en finanskrise vil der være øget fokus på investering i guld blandt private. Corona-krisen må siges at gå ind under kategorien finanskrise. Platin er ikke på samme måde kendt som et investeringsmiddel blandt private og har derfor en mere stabil udvikling. Stigningen i guldpriserne har været på himmelflugt. I 1999 kostede 1 gram guld 58 kr. Lige nu koster det 381 kr. pr. gram. Sammenlignet med platin, som i dag er 140 kr. pr. gram, er guldet altså markant dyrere pr. gram”, uddyber Mona Andersen fra Acredos danske butik i Roskilde.

Ønsker I inspiration til jeres vielsesringe? Så besøg Bryllupsmesserne – Læs mere her »

 

Eftertragtede smykker til billigere priser

Ifølge smykkeeksperten har platin traditionelt været dyrere end guld, da det indtil nu kun har været tilladt at kalde smykker for platin-smykker, hvis de indeholdt 850 promille platin. Det vil svare til et 21,6 karat guldsmykke. Men med den nye lovændring om ædelmetal, er det nu muligt at få platin-smykker ned til 600 promille – det der svarer til et 14 karat guldsmykke. Og det har skabt et helt nyt platin-marked, som mange smykkeinteresserede nu har råd til.

”Ændringerne åbner en ny dør for de mange kunder, der ønsker et platin-smykke. For nu kan man få det eftertragtede ædelmetal til helt andre priser. Det er som at få en Audi til prisen for en Fiat. Platin er, i modsætning til guld, et hvidt metal. Det er meget sjældent og er derfor et kostbart ædelmetal med stor renhed. Enhver vil kunne mærke forskellen på vægten, da platin har en større vægtfylde og er langt tungere end guld”, forklarer Mona Andersen.

Blandt juvelerfirmaer verden over har interessen for platin været stadig stigende i de senere år. Og det mærker man også hos Acredo, der især specialiserer sig i vielses- og forlovelsesringe. 

”Vi kan se, at efterspørgslen er stigende – især da Acredo i Roskilde er en af de eneste i Danmark, som kan tilbyde platin på 600 promille. Det meget robuste metal er garanti for, at smykkerne klarer tidens tand, og tilmed ser godt ud i hele ens livstid. Så vi forventer meget af det voksende platin-marked”, siger Mona Andersen.

Hvad skal man tænke over når man køber vielsesringe? Læs mere her »

 

For yderligere information om den aktuelle situation på markedet for ædelmetal, informationer om Acredo og/eller besvarelse af spørgsmål, kontakt da venligst Mona Andersen på telefon 40 36 95 05 eller e-mail mona@acredo-lounge.dk.

Der kan desuden læses mere på www.Acredo.dk