Luk

Brudekjolen: Make it your way

Brudekjoler

samarbejde_denstoredagDen helt overordnede trend i brudekjoler er personlighed – i 2015 handler det ikke om et særligt snit eller særlige materialer. Det handler om at vise sin personlighed og stil med sin brudekjole.

Har du altid drømt om en helt speciel brudekjole, så er det nu, du skal springe ud i det. I 2015 kan alt lade sig gøre. Det handler mere om at udtrykke din personlighed og stil, end det handler om at følge en bestemt dille. Lad den fest, I gerne vil holde, være udgangspunktet.

Skal det være trendy, handler det om at gennemføre stilen hele vejen igen nem. Bliver det en stor fest på et slot med efterfølgende dans i balsalen, så kan prinsessedrømmene leves ud med stor kjole og funklende broderier. Vil I hellere pynte op i en romantisk lade med bonderoser og rustikke træborde, kan en utraditionel og farvestrålende kjole understrege stilen i jeres fest.

Lad være med at klæde dig ud, hvis du er til det uformelle og afslappede – og lad være med at lægge en dæmper på dig selv, hvis du er til det glamourøse og pompøse. Lige nu kan vi se, at finanskrisen slipper sit tag i bryllupperne, og det er igen helt i orden at skeje ud og holde store fester med alt, hvad dertil hører. Der er ikke så mange af de helt store kjoler, som der har været tid ligere, men overdådigheden er der ingen begrænsninger på. Se eksempelvis på Elie Saabs kjoler, der bliver broderet med tusindvis af glimtende similisten.

howtolist

Skal du danse i måneskin?

Drømmer du om en fest, hvor du skal danse med din gom hele natten, så kast et blik på de kjoler, der er skåret som en hel cirkel. Det giver masser af liv og bevægelighed, der bliver yderligere understreget, hvis du vælger din kjole i de bløde silke-stoffer og chiffoner. De falder blødt omkring din krop. Lag på lag på lag af de bløde stoffer giver dig et florlet eventyrligt udtryk, som passer perfekt til et bryllups magi.

I dag lægger mange vægt på, at dagen skal være en fest – også for bruden, som ikke bare skal sidde og se yndig ud, men have den bedste dag i livet sammen med sin udkårne, familie og vennerne. Derfor fravælger mange korsetter. Kjolerne uden korsetter er nemmere at bevæge sig i. Vil du gerne give den som dansemus det bedste af natten, kan det også være en god idé at vælge en kjole med ærmer. Kjoler med bløde blondeærmer sidder sik kert der, hvor de skal, og du kan hoppe, danse og bevæge dig frit.

Nuancer af hvidt

I flere år er det blevet spået, at nu ville de farvede brudekjoler komme ind i kirkerne, men det har ikke rigtig slået igennem. Måske fordi de, der vælger at blive gift i kirken, generelt lægger vægt på traditionerne i deres bryllupper. I hvert fald er det mest til rådhusbryllupperne, at de farvede og meget utraditionelle kjoler bliver båret. Der er ingen regler i kirken, som forbyder de farvede kjoler, så det er brudens eget valg.

quote

Til gengæld er der stor opfindsomhed blandt designerne for at skabe spændende detaljer i de hvide kjoler. Forskellige nuancer af hvid bliver blandet med forskellige typer af stoffer. Tyk silke og florlet chifon eller blød satinsilke sættes sammen på nye måder. Blonder findes i utallige variationer, som giver mulighed for at skabe sær lige udtryk til en ellers klassisk kjole. Udover de vintage-inspirerede, er der også mulighed for at finde blonder i gummi, læder eller latex, som kan give de yndefulde kjoler en spændende kontrast.

Klassisk feminint

Til bryllupper hører der mange traditioner, og selv om mange brudepar vælger traditioner til og fra efter deres personlige smag og holdninger, så er brudekjoler på mange måder traditionelle. Gene relt fremhæves de kvindelige former med fokus på barm, talje og bagdel. I 2015 er der kommet en del kjoler, som ikke er helt lange, så man kan se brudens sko og ankler. De er på en gang dristige i deres ”korte” snit og klassiske i deres timeglasfor mede snit. Generelt er brudekjoler til et kirkebryllup meget tækkelige i forhold til, hvad man ellers kan se kvinder have på til en fest, men det er heller ikke passende at være decideret sexet foran alteret. I stedet er der gode muligheder for at finde kjoler med søde antydninger. Det kan være en nøgen ryg, en dristig blonde over barmen eller en tætsiddende kjole, der viser kroppens silhuet.

Find dine egne ideer

Stilmæssigt kan man lige nu finde tydelige referencer til både 20’erne, 60’erne og 90’erne, men der er også mange detaljer, som kommer fra helt andre kulturer, traditioner og tidsaldre. På de sociale medier kan du nemt finde inspiration til særlige detaljer, som en designer kan indarbejde i din kjole, hvis du vil have dit eget helt unikke utryk. Det vigtigste er og bliver, at kjolen passer til din krop og din stil. ♥

Af: Lene Jæger Thomsen Foto: Vibeke Johansson, iStock

Lene Jæger Thomsen

Lene Jæger Thomsen

Journalist og mangeårig bidragsyder til BRUDEN, hvor hun blandt andet har skrevet om brudekjoler, accessories og tendenser. Lene har et indgående kenskab til, hvad der rører sig både blandt de kommende brudepar og de designere og forhandlere, der opfylder drømmene.