Luk

Hvor meget drikker gæsterne til bryllup?

Vin, cocktails og velkomstdrinks

 

Foto: Saba Sepahi / Bryllup.dk

En af de sværeste ting i bryllupsplanlægningen kan jeg huske, er beregningen af drikkevarer til bryllup og fest, i form af øl, vand og vin. Vi havde valgt at holde vores bryllup i Den Gamle By, så mad og drikkevarer var inkluderet i prisen. Men derfor vil man som brudepar stadigvæk gerne vide, hvor meget der vil blive drukket i løbet af dagen, da det har indflydelse på budgettet, uanset om man selv skal stå for drikkevarer eller har booket et sted, hvor det er inkluderet.

Læs mere:Traditioner og overtro til brylluppet »

Læs mere: Bryllupsplanlægning – Romantik & regler »

 

Der er stor forskel på hvor meget og hvad hver enkelt gæst drikker. Nogen drikker mest øl, andre foretrækker vin og nogle drikker kun et par enkelte genstande eller slet ikke.  

Herunder får du tommelfingerregler i forhold til, hvor meget du skal beregne af drikkevarer til bryllup og fest, og husk så altid at købe lidt ekstra, hvis du selv skal stå for det. 

  • Velkomstdrinks – beregn ca. 1,5 glas pr. person. Husk at trække gæster fra der ikke skal have velkomstdrinks.
  • Forret: her skal du ca. beregne 2 glas pr. person. Som regel er det hvidvin der serveres.
  • Hovedret: her skal du beregne ca. 3 glas pr. person. 
  • Dessertvin: her skal du beregne ca. 1,5 glas pr. person.
  • Hvis du vælger at servere cognac, Bailey eller andet likør så regn med 1 glas pr. person.
  • Sodavand og øl: her skal du beregne ca. 3 glas af pr. person.

Hvor meget indeholder de forskellige flasker så?

Så mange glas er der pr. flaske:
Rød- og rosé vine ca. 5-6 glas
Hvidvine ca. 8 glas
Dessertvine og sherry ca. 15 glas
Champagne ca. 7 glas
Cognac og likør ca. 15 glas

Jeg har fundet denne lille skabelon i forhold til beregning af drikkevarer til bryllup og fest, som viser det ret godt -det er fra: cleverpartiesblog.com:

drikkevarer-til-bryllup-og-fest-min

Det er vigtigt at vinene har den rigtige temperatur inden servering!

  • Hvidvin og likør bør være mellem 8-10 grader koldt og opbevares på køl.
  • Rødvin og cognac skal have en stuetemperatur på mellem 17-20 grader.
  • Champagne og dessertvine skal være mellem 12-15 grader.

Hvilke vine skal du så servere for dine gæster?

Når det kommer til drikkevarer til bryllup og fest så vil man som regel gerne servere noget ekstra lækkert for sine gæster. Der er virkelig et stort udvalg i drikkevarer, rødvine, hvidvine, dessertvine, champagne osv.

Så hvad skal man vælge? HER kan du se hvor du kan købe vin der med sikkerhed vil imponere!

Læs mere: Guide til alt det du skal bruge som brud »