Luk

Brud dæk dig til – Ærbare brudekjoler hitter

Brudekjoler

‘Buckingham Palace goes Hollywood’ er måske det udtryk, der bedst beskriver én af de store brudekjoletendenser, hvor det mere ærbare look vinder frem. Bryllup.dk mødte det britiske brudekjolelabel Emma Hunt i London.

Emma Hunt, model Ilsa and Louisa, www.emmahunt.co.uk

Ærmer og blonder er med til at skabe det ærbare look. PR foto: Emma Hunt

Det er ‘ladies day out’ til The Designer Wedding Show i Londons Battersea Park. De kommende brude vimser rundt for at være sikre på at finde de helt rigtige (og eksklusive) leverandører til den store dag, hvis de da ikke lige tager en slapper med et glas champagne i det lækre loungeområde.

Mange af dem stimler sammen om den britiske brudekjoledesigner Emma Hunts stand. Og det ikke uden grund. Standen bugner af lækre kjoler med smukke vintagedetaljer og delikate materialer.

Midt i alle blonderne finder vi Claire Stewart, der er talskvinde for den britiske brudekjoledesigner og har fingeren på pulsen, når det gælder brudekjoletrends for 2013.

Brud dæk dig (til)

– Den stropløse model har været populær i mange år, men det nye er et look, hvor brudekjolen dækker skuldrene eller brystet lidt til. En anden mulighed er at vælge en lille jakke eller bolero, hvilket afhænger af brudens smag, men det er bestemt noget, vi ser mere af. Også et lille ærme eller det helt lange ærme er meget efterspurgt fortæller Claire Stewart.

Og det er helt klart ikke en tilfældighed, fortæller hun.

– Vi så lidt af tendensen før Kate (den britiske kronprinsesse, red.), men hun har helt sikkert været med til at gøre stilen mere populær og lidt mere ‘prinsesset’. Ærbar er nok det ord, der bedst beskriver det.

Klassisk britisk med et snert af Hollywood

Emma Hunt, model Ana, www.emmahunt.co.uk

Det klassiske britiske look fornægter sig ikke i Emma Hunts design – denne model leder tankerne hen på Jane Austens ‘Stolthed og fordom’. PR-foto: Emma Hunt

Når man ser rundt på de fabelagtige brudekjoler, får man både associationer til Jane Austen, 1940’ernes store Hollywoodskuespillerinder som Rita Hayworth og Lana Turner og ikke mindst den britiske darling og kronprinsesse Kate. Ingen tvivl om, at det er vintagestilen, der hitter med et snert af Hollywood og kongehus.

– Emma (Hunt, red.) finder meget af sin inspiration fra vintagestilen og 1940’ernes Hollywood, men mixer det med noget, der er meget klassisk britisk, forklarer Claire Stewart. Specielt det meget glamourøse look er efterspurgt, fortæller hun.

Ud med hvid og ind med ‘oyster’ og pasteller.

Claire Stewart understreger at farven på brudekjolen ikke længere behøver at være hvid eller elfenben, bl.a. har farven oyster længe været populær, da den virker varmere på huden.

– Mange brude er åbne for at prøve noget nyt og mange af dem får endda farve på brudekjolen. Her taler vi dog om de meget nedtonede farver som pasteller, hvor specielt den sarte rosa er efterspurgt, fortæller hun.

– Og så laver vi rigtig mange kjoler med perler og andre håndsyede detaljer.

En god designer kan opfylde alle drømme

Emma Hunt, model Lana, www.emmahunt.co.uk

1940’erne har været en stor inspiration i Emma Hunts 2013-kollektion. PR-foto: Emma Hunt

Den eksklusive silke-duchessesatin passer godt til den glamourøse Hollywoodstil og er derfor et materiale, der er blevet populær til brudekjoler, bl.a. fordi der er en meget smuk bevægelse i stoffet.

Men netop fordi stoffet smyger sig til kroppen, kunne man have en forestilling om, at man skal holde sig fra materialet, hvis man ikke er ejer af en ‘killerbody’, men har et par kurver hist og her.

Det afviser Claire Stewart.

– Der er selvfølgelig visse modeller, man skal undgå, men hvis man får syet sin kjole, skal man ikke tænke

på sin kropsform. En designer som Emma Hunt kan let finde på alternative løsninger; At du bruger stoffet længere nede på kjolen, til slæbet, skørtet – der er mange måder, det kan inkorporeres.

– Har du kurver, skal du dog nok undgå en kjole udelukkende i silkesatin, men netop få den customized, understreger hun.

Emma Hunt holder desværre kun til i London. Alle brudekjolerne er nemlig håndlavede og laves kun på bestilling, hvilket giver den kommende brud stor indflydelse på den endelige kjole. Du kan dog lade dig inspirere af flere smukke brudekjoler og læse mere om brudekjoledesigneren på hendes egen hjemmeside.

Emma Hunt, model Chloe, www.emmahunt.co.uk

Et lille ærme er én af tendenserne indenfor brudekjolemode og hos Emma Hunt. PR-foto: Emma Hunt