Luk

Sådan undgår du at købe de forkerte vielsesringe!

Vielsesringe & Smykker

Det kan være en udfordring at udvælge de perfekte vielsesringe. Og lad os indse det – mulighederne er mange og udvalget er stort, hvilket ikke ligefrem gør det nemmere!

Selvfølgelig skal de ringe, I vælger, som udgangspunkt passe til jeres stil.

Jeg har talt med Hartmann’s, som formentlig er den juveler i Skandinavien med det største udvalg i diamantsmykker og et stort udvalg af vielsesringe, og de siger, at der er 3 ting I med fordel kan tænke over inden I beslutter jer for, hvilke vielsesringe I vil have.

1) Start researchen på jeres vielsesringe tidligt i bryllupsplanlægningen. Der er rigtig mange forskellige designs, og det kan derfor være en god ide, at researche lidt fra sofaen. Find ud af hvilken stil, I er til, og hvilke juvelerer, der forhandler den stil. Er det et klassisk look, der skal holde mange år, vil et besøg hos de store juvelerer være et godt sted at starte. Og ligeså snart I har en grundlæggende idé om, hvilken type ringe I er mest til, så er det bare at komme i gang med at prøve lidt forskelligt. Nederst i artiklen kan du læse om hvilke tendenser der er indenfor ringe lige nu.

 

2) Gør jer nogle tanker omkring budget og hvilken diamantkvalitet, I ønsker. Man kan hurtigt forelske sig i diamantringe, der er uden for budgettet. Men omvendt er der rigtig gode muligheder for at få netop det, I ønsker, der samtidig matcher jeres budget. Gør jer nogle tanker omkring budgettet inden I besøger forretningen og lad jer vejlede af et professionelt personale. Personalet kan forklare om de 4 C’er, hvor slibet (Cut) er det vigtigste. Hvis en diamant er slebet dårligt, vil den ikke reflektere lyset optimalt, og stenen vil ikke vækkes til live. I skal også vejledes omkring klarheden i diamanten (Clarity). Hvis diamanten har mange indeslutninger, fanges lyset og kastes ikke videre. Besøger I flere forretninger, er det en god ide at notere informationerne omkring diamanten for at kunne sammenligne priser.

3) Tænk langsigtet og få god vejledning. Vælg vielsesringe som I vil have det behageligt med i mange mange år frem. Et klassisk design har sine fordele frem for mere modeprægede designs, der måske ikke holder de næste 30 år. Det er ringe I skal bære og kigge på resten af jeres liv. Det der til daglig minder jer om, at I har sagt jer til hinanden og hører sammen. Og tænk også gerne på jeres livsstil. Ringene skal kunne “holde” til jeres arbejde, livsstil osv. Hos Hartmann’s har personalet hjulpet flere tusinde brudepar og vi kender smykkernes styrker, og hvordan de passer ind i en travl hverdag.

 

Det overordnede råd Hartmann’s giver, er: ”At købe diamantsmykker sker med hjertet – smykket skal tale til dig. Du skal elske det i mange, mange år – en god vejledning og ’feel it on’ gør, at I kan koncentrere jer om mavefornemmelsen til ringene.”

Tendenser indenfor vielsesringe lige nu

  • Mange køber vielsesringe, der skal sidde ved siden af forlovelsesringen for at understrege symbolikken i forlovelse og vielse på samme finger. Det kræver, at vielsesringen i udformningen kan passe ved siden af – typisk hæves diamantfatningen lidt, så de to ringe ikke slides mod hinanden

 

  • Mange ønsker også noget unikt og personligt – for eksempel en ring med en pink diamant på indersiden, som udstråler underspillet romantisk luksus, eller en inskription som kun du og din mand kender

 

  • Flere og flere vælger Fancy Cut slib (alle slib der ikke er det runde brillantslib), hvor du typisk får 30% mere carat for pengene. En ring med et Fancy Cut slib kan også være med til at understrege individualiteten hos bruden.
  • Gennem de sidste år, er der kommet mere fokus på farvede diamanter i vielsesringen. Især den romantiske Argyle Pink diamant er efterspurgt. Den lyserøde farve forbindes med romantik og kærlighed, og så er den ikke allemandseje. Også de champagnefarvede diamanter har vundet danskernes hjerter i vielsesringe – de passer godt til den skandinaviske teint, og er smukke sammen med hvide diamanter. Og så er der den fordel, at de champagnefarvede diamanter har en pris, der ligger godt 40% under hvide diamanter.

 

 

 

Artiklen er sponsoreret af Hartmanns