Luk

Morgengaven – Hvad skal du give?

Gaver

Du vågner op dagen efter brylluppet med tømmermænd, hovedet fyldt af minder for livet og en lille ærgrelse over, at det hele nu er slut. Men der er stadig en ting at glæde sig til: Morgengaven.

Morgengaven er en gammel tradition, og tidligere var det gommen, der overrakte sin brud en gave morgenen efter den store dag. Men i dag er det almindeligt, at både manden og kvinden får en søvndrukken overraskelse i indpakningspapir, og det kan give lange overvejelser hos begge parter at komme på den helt rigtige idé.

Bryllup.dk hjælper her med inspiration:

Fra ham til hende

luftballon i morgengave

En fælles tur i luftballon er et alternativt bud på en morgengave, som signalerer, at jeres nye liv sammen er fyldt af fælles oplevelser. Foto: Bryllup.dk

Når det kommer til morgengaven, er det let at være gom. For han går aldrig galt i byen med et smykke. Med mindre han trækker et par plasticøreringe i en automat, vil bruden være lykkelig for et smykke, som han selv har valgt, og som hun kan vise til alle, der har lyst til at se det.

Andre forslag kan være:

  • Gavekort til en romantisk weekend sammen. Tjek evt. Hotels.com – både hvis turen skal gå til Danmark eller udlandet, eller hold øje med gode tilbud på bl.a. Takeoffer.dk
  • En taske, som hun ikke selv synes, hun har råd til
  • Billetter til et teaterstykke eller standup, alt efter, hvad hun er til
  • Et spa-oplevelse – her kan man vælge alt fra fiskespa til en helt spaweekend, alt efter, hvor langt pengene rækker. Du finder bl.a. gavekort i alle prisklasser på DuGlemmerDetAldrig.dk

 

Fra hende til ham

Brudens pendant til et smykke i morgengave er at give manden et armbåndsur. Han kan bære det, til I sammen flytter på plejehjem, og det kan minde ham om jeres store dag. Det behøver ikke være et Portofino Hand-Wound Eight Days med 45 mm urkasse i stål med alligatorrem til 66.200 kr., men jo federe et ur, jo sjovere er det at vise det frem til vennerne.

Andre forslag:

  • En iPad, smartphone eller andre fede gadgets. Tjek evt. bloggen Mandesager.dk, der er altid er opdateret på det sidste nye grej til mænd eller køb de vildeste gadgets på Coolstuff.dk, der har alt fra seje højtalere og flyvende vækkeure til Borat-mankini’en, alt efter hvad din udkårne er til.
  • Koncertbilletter til hans yndlingsband
  • En fiskestang eller andet udstyr til hans hobby. Du finder bl.a. nørdet, men lækkert udstyr til fiske-entusiasten på Fiskegrej.dk.
  • En tur til landskamp i Parken
  • Din egen selvbrygget øl med personlig etikette

Det er uden tvivl lettere at købe en morgengave, der imponerer, hvis man har en tyk tegnebog. Men kodeordet er, at gaven skal være personlig – lad være med at give din brud billetter til Svanesøen, hvis hendes iPod er fuld af Metallica.

Fællesgaver

Vis, at du har tænkt over gaven, og at du kender din udkårne godt. En fælles oplevelse – som en tur i luftballon eller et faldskærmsudspring – er romantisk og viser, at jeres nye liv sammen vil blive både spændende og sjovt. Og hvis gaven kikser, så bare rolig – I sagde ja til hinanden i går og er så fulde af endorfiner, at selv den mest forfejlede gave forhåbentlig bare vil ende som en god historie a la “Kan du huske, dengang du gav mig en elpisker – hvor romantisk var det lige, haha.”

Har du nogle gode idéer? Kom endelig med dem som kommentar nedenfor.