Glem cupcakes – her kommer popcakes!
Det ligner en slikkepind, men det er en kage. De små popcakes er det hotteste nye til receptionen eller dessertbordet.
Popcakes giver uanede muligheder for at være kreativ – og materialerne, som cookie sticks og overtræksknapper, kan blandt andet købes hos Specialkøbmanden.
Det kræver en smule øvelse, men kagerne er sjove at lave.
Følg for eksempel denne opskrift fra bogen ‘Popcakes’, Tofino Books:
Cirka 20 popcakes
Chokoladekage:
150 g sukker 1 tsk. vaniljesukker 2 æg 150 g smeltet, afkølet smør 150 g hvedemel 4 spsk. kakao 2 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
Bages i ca. 30 minutter ved 175 grader i forvarmet ovn.
1. Pisk sukker, vaniljesukker og et æg ad gangen luftigt og skummende med en el-pisker.
2. Sigt mel, kakao og bagepulver – bland det i dejen skiftevis med smeltet, afkølet smør, så alt er godt blandet.
3. Bag kagen i smurt form ca. 30 min. Hold øje med kagen – bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
4. Kagen skal være helt afkølet, inden du går videre.
Frosting:
100 g flødeost (må ikke være light) 1 tsk. vaniljesukker 200 g flormelis
Sådan gør du:
1. Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
2. Nu skal kagen smuldres i en stor skål. Brug fingrene eller en el-pisker.
3. Bland frosting med den smuldrede kage, så det hele er godt blandet.
4. Form nu kugler i mundret størrelse af kagemassen.
5. Sæt kagerne på køl, så de er kolde, når de skal overtrækkes.
Overtræk:
400 g candy melts (1 pose) – fås i mange farver.
Sådan gør du:
1. Smelt candy melts i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovn – følg anvisning på posen.
2. Dyp 1 cm af pinden i candy melt, og sæt derefter kagen på pinden.
3. Dyp nu hele kagen i overtrækket. Lad kagen dryppe lidt af, mens du holder den over skålen.
4. Pynt evt. kagen med krymmel, mens overtrækket endnu er vådt, og lad kagen tørre.
– Kilde: Popcakes, Clare O’Connell, Tofino Books