Hvad sker der efter brylluppet?

Planlægning

Nogle planlægger et bryllup over et par år, andre gør det over et par måneder. Til fælles har de fleste, at de har planlagt og glædet sig meget til den store dag i en længere periode. Mange bruger lang tid på en masse detaljer og går vildt meget op i planlægningen, andre vælger et sted hvor alt stort set er timet og tilrettelagt. Uanset hvad, så kommer og går det store dag hurtigt – og hvad sker der så bagefter?

hænder vielsesringe

Når man lige pludselig giver slip på planlægningen og forventnings glæde, kan det resultere i en masse følelser, som man måske ikke er forberedt på. Vores læser Ditte har skrevet ind med hendes tanker og vi tror at der er mange brude, der kan nikke kenkendende til det hun skriver – og mange andre der kan tage ved lære.

Tomhed efter bryllup
”Jeg blev gift den 20/8 i år. Jeg friede til min mand i februar måned og kort efter bestemte vi datoen for vores bryllup. Da vi har 3 små børn, valgte vi at holde det på et hotel, så de stod for alt. Vi lavede dog lidt bordpynt selv, men der var ikke meget som skulle forberedes. Jeg er ikke typen som i mange år har gået og planlagt mit bryllup ned til mindste detalje. Jeg har selvfølgelig hørt mange som har sagt: “nyd det for dagen går alt for stærkt” og så har jeg tænkt: Arg, det er jo bare en fest som de fleste andre fester – men i ugen efter brylluppet forstod jeg pludselig hvad de mente.

to do empty

Når der ikke er mere tilbage på ‘to do’-listen

Selvom der ikke var meget forberedelse til vores bryllup, havde det været en del af ens tanker i et halvt år. Man havde glædet sig til polterabend og selvfølgelig til brylluppet. Nu står man her på den anden side og er lidt trist og tom indeni for du kommer jo aldrig til at opleve dette igen. Jeg havde meldt mig i diverse bryllupsgrupper på Facebook, men jeg kunne ikke holde ud at se på alle billederne af brudekjoler osv. Jeg har snakket med flere som havde det på samme måde efter deres bryllup. Hvis dig som læser dette er mor, så syntes jeg lidt det kan sammenlignes med den følelse man har, når man stopper med at amme barn nr. 3 og man har besluttet at der ikke kommer en nr. 4.
Jeg ved det her emne er lidt trist, men nu har I fået min historie og jeg fortryder i dag, at jeg ikke lyttede mere til dem som sagde Nyd dagen.”

unsplash bryllup
Hvordan undgår man den følelse?
Men hvad kan I så gøre, for at undgå følelsen af tomhed efter brylluppet? Vi giver et par bud her.

Mini-moon
Måske skal I på bryllupsrejse lige efter brylluppet og har derfor ikke den at glæde jer til ude i fremtiden. I kan også overveje at udskyde den? Så har I en stor flot rejse I kan glæde jer til og vil derfor ikke opleve den samme tomhed efter brylluppet.

Noget der er populært lige nu, er at tage en mini-moon lige efter brylluppet og derved udskyde den egentlige bryllupsrejse. En mini-moon er en kort ferie, som måske kan være en forlænget weekend I Paris eller Berlin, en weekend i spa eller noget lignende. Mange gør det i dag, da alle pengene er brugt på brylluppet og par ønsker lidt længere tid til at spare op til bryllupsrejsen. Så kan I sunde jer efter brylluppet et par dage og derefter vende hjem og glæde jer til den helt store rejse, et par måneder eller et halvt år fremme.

Mini-moon til parisSmå begivenheder
Hvis I ønsker noget at se frem til efter brylluppet, kan I ønske jer oplevelser af jeres gæster. Det kan både være oplevelser med dem, eller bare jer to. Så kan I gå og glæde jer til en tur til Hamborg med vennerne, en tivolitur med familien eller ballonflyving med sin nye ægtefælle – så bliver tomheden ikke helt så stor

Fælles projekter
I har formentlig haft en god fotograf til at forevige jeres store dag og det er altid hyggeligt at se tilbage på dagen sammen. Gør en aften ud af det med mad og måske en god flaske vin og snak om jeres bedste minder fra jeres bryllup. I kan måske også lave en fotobog, eller en fotocollage med billeder fra dagen? Hvis I har fået lavet en video, så brug en aften bare jer to på at se den – gerne med popcorn og levende lys.
Fotoalbum-med-bryllupsbilledermyplusclubIMG_0575
Nogle par ønsker sig kunst i gave og heldigvis kan man nu købe gavekort til kunst. Det er en helt
formidabel gave, da man så har et fælles projekt til efter brylluppet: At vælge et nyt kunstværk sammen.

Takkekort
Hvis I har brugt en masse tid på planlægningen af jeres bryllup, har I helt sikkert også lagt en masse tanker I, hvordan jeres invitationer har set ud. Takkekort er mindst lige så vigtige, da det er jeres måde at vise gæsterne, hvor glade I er for, at de deltog på jeres store dag.

De fleste sender standard-takkekort ud, men det kan være en flad fornemmelse at få sådan et kort, hvis man som gæst har lagt en masse tanker bag gaven, eller hvis man har deltaget i et indslag, eller holdt en tale. Sæt jer sammen og gør det til et fælles projekt at finde det rigtige design og stil på jeres takkekort. Snak om gaverne og skriv takkekort sammen.

Beskriv i jeres takkekort, hvorfor I var glade for netop den gave og hvad gæstens konkrete tilstedeværelse til brylluppet betød for jer. Personlige takkekort bliver værdsat hos alle og det er så god stil.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *