Luk

Sådan laver du en god bordplan til bryllup!

Planlægning

photo credit: becky on wedding

Det kan være enormt svært at lave en velfungerende bordplan til bryllup. Jo jo, I ved godt hvor hovedpersonerne skal sidde, og hvem der i hvert fald ikke skal sidde ved siden af hinanden. Men når det kommer til at placere folk, så alle hygger sig og hele puslespillet går op i en højere enhed og passer med antal borde osv., så er det ikke nogen nem opgave! Inden du giver op og blot beslutter at folk bare kan sætte sig hvor de vil, så synes vi du skal tage et kig på disse simple råd, som kan hjælpe dig med bordplaceringen.

Traditionelt set

  • I overvejer måske at placere folk ved siden af folk de i forvejen kender, eller dele dem lidt op, så de møder nye mennesker. Prøv at sætte hver person ved siden af mindst én anden person, de allerede kender godt. Og husk på at folk er mere tilbøjelige til at falde i snak, hvis de enten er nogenlunde jævnaldrende eller i det mindste har nogle af de samme interesser.
  • Generelt set vil man i sin bordplan til bryllup placere familie sammen og kollegaer sammen. Men hvis du ved, at der i hver gruppe vil være nogen der ikke har kemi, så skal de selvfølgelig ikke placeres sammen. Hellere bryde med traditionen end have ondt i maven over at have sat de “forkerte” personer ved samme bord.
  • Undgå at blande aldersgrupper for meget. Små børn bør sidde ved deres forældre og ældre børn kan sidde enten ved deres forældre eller ved et fælles børnebord.

Få et godt bordplaceringsværktøj HER »

 

photo credit: something turquoise

  • Prøv at skabe afbalancerede borde ved at have et lige antal mænd og kvinder ved hvert bord hvis muligt. Mange vælger at placere folk som mand – kvinde – mand – kvinde osv.
  • Modstå fristelsen til at lave et bord med “rester”, dvs. personer som ikke passede ind ved andre borde og sætte dem sammen. Prøv hellere at dele de personer ligeligt rundt på de andre borde.
  • Og tænk så også på, hvordan du selv ville have det, hvis du var gæst. Og hvad du ellers har erfaret ved selv at være til andres bryllupper og set hvordan de har placeret deres gæster.

Har du oplevet en genial bordplacering eller en katastrofal en, eller har du bare en god idé til hvordan man bedst placerer sine gæster, så skriv gerne en kommentar forneden.

Læs om bordopstilling HER »