Luk

Sådan vælger du din brudebuket! 

Brudebuketter

Brylluppet er for mange en af de største begivenheder i livet. Og derfor går de fleste meget op i at alt er planlagt ned til mindste detalje – og sådan skal det da også være. En brudebuket er brudens vigtigste tilbehør, og mange erfarer, at det kan være svært at vælge den helt rigtige buket. Eftersom buketten er med til at understrege og fremhæve brudens former og silhuet og fremhæve barm eller talje, er det enormt vigtigt at du tænker over formen og størrelsen på din buket.

Egentlig siger traditionen, at det er gommen der står for udvælgelse af buketten, men faktisk ønsker de fleste blomsterbindere at både du og din kommende kommer ind til dem, så I i fællesskab kan sammensætte den perfekte brudebuket.  

Vi giver dig her 5 bud på forskellige brudebuketter og hvilken kropsform de matcher bedst, så du kan være godt forberedt: 

RUNDBUKET – LILLE

Denne slags brudebuket er god, hvis du ikke vil have, at blomsterne tager for meget fokus og samtidig ønsker et klassisk udtryk. 

RUNDBUKET – STOR

Til dig der elsker design og gerne vil have noget helt særligt. Du må ikke være for petite til denne slags buket, da det vil overtage dit look.  

DRÅBEFORMET BRUDEBUKET

Et klassisk look til dig, som ønsker at fremhæve din barm og/eller talje. 

LILLE HÅNDBUKET 

Til dig der egentlig har overvejet ikke at have en buket overhovedet, eller vil have en lille, diskret blomst, der ikke vækker meget opsigt. 

blank

ARMBUKET

Denne slags buket passer til de fleste kvindekroppe, og giver dig en nem måde at bære buketten på. Særligt god, hvis du f.eks. er gravid.  

Hvad så med farver og stil?

Når du har overvejet formen på din brudebuket, er det tid til at vælge stil og farve. Brudebuketten kan f.eks. være overdådig, klassisk, romantisk, enkelt, boheme eller avantgarde. Mange vil vælge at tage udgangspunkt i temaet for resten af brylluppet, f.eks. skoven, rustik lade, stranden eller haven. Farverne kan sammensættes på mange måder, men det er en god ide at få dem til at matche din hudfarve, øjenfarve og de smykker, du bærer på dagen for at give en rød tråd til resten af dit brudelook. Når det så er sagt, så er det også vigtigt at tage udgangspunkt i årstidens blomster, hvis du ønsker et smukt og naturligt resultat, og samtidig vil skåne dit bryllupsbudget. 

blank

Inden I bestiller tid ved en blomsterdekoratør 

Inden jeres møde med blomsterdekoratøren er det en god ide, at I har talt om følgende: 

  • Typen af brudebuket 
  • Brudebuket med eller uden hæng 
  • En eller to blomster, som gerne må eller skal indgå i buketten 
  • Jeres maksimum pris 
  • Undersøg forskellige blomsterhandlere og find den hvis stil I bedst kan lide 
  • Sæt nogle rammer for hvordan buketten skal se ud, som I kan aflevere til dekoratøren