Luk

Kirkelig vielse i det fri – ja tak!

Blog

Der er nu kommet godt nyt til alle, der har drømt om en kirkelig vielse i det fri.

I 400 år har Folkekirken stort set ikke flyttet vielser uden for kirkerummet, men nu sker det endeligt – og hurra for det!

Landets biskopper mødtes for nyligt til drøftelser, og er blevet enige om, at tillade vielser i det fri.

Vielserne skal ske under særlige vilkår og i en forsøgsperiode på 2 år, da man fra Folkekirkens side stadig mener, at kirkerummet er det mest naturlige sted for vielser. Derfor vil der også være visse retningslinier, der vil blive sendt til landets præster indenfor den nærmeste fremtid

Bottom line er, at man nu kan få præcis det samme vielsesritual fra kirken i f.eks. forældrenes have, på naboens mark eller barndommens strand – hvis altså præsten siger god for det.

Din lokale præst skal nemlig godkende vielsesstedet, der skal have særlig tilknytning til brudeparret.

Er en kirkelig vielse i det fri det du altid har drømt om, så skynd dig at ringe til din lokale præst og få en snak om jeres muligheder.

Folkekirken tillader nu vielser i det fri

Lise

Du kan også finde inspiration og se hvordan Lise og Peter fik en smuk udendørs (borgerlig) vielse ved at læse én af Bryllup.dks artikler, om et meget fint bryllup i det fri:

Og ellers håber jeg, at du og præsten kan nå til enighed om lige det sted midt i Guds frie natur, der skaber den perfekte ramme når I skal sige ja til kærligheden og hinanden.

Held og lykke med bryllupsplanlægningen.

[clear]