Luk

Det allerbedste bytte, var da han fik fat på Jytte…

Blog

Jeg indrømmer det gerne – jeg er en sucker for bryllupper, hvor den klassiske festsang er involveret; specielt dem med ekstremt dårlige versefødder. Det er god underholdning på alle planer.

Specielt er det fantastisk, når verset overhovedet ikke giver mening for andre end forfatteren og måske, men ikke garanteret, brudeparret. Det slår enhver form for stand-up eller anden komik. Og så er det fantastisk at finde ud af ting om brudeparret som man slet ikke vidste. Mit yndlingsvers er ex. dette:

Ja i ‘Hund og hund imellem’ har du vært’
havde vundet, hvis Bimse ej havd’ vært’ så gangbesvært’
Rundt i labyrint du vimse,
trak afsted med stakkels Bimse,
men et dårligt hjerte døjed’ Bimse med (hvil i fred)

Men, men, men – det er altid sjovt at more sig på andres bekostning og mange gange er festsangene velmenende og lavet med kærlig hånd. Derfor er det ikke altid sjovt at være den, der skal op og levere et skål efter en sang, hvor versefødderne og rimene passede knap så godt som de gjorde hjemme foran computeren.

Derfor bringer jeg her ét af de bedste redskaber til enhver festsangsforfatter in spe;

Rimordbog.dk

Et fantastisk værktøj, der bl.a. har hjulpet min veninde til at få dette rim inde i en sang, hvor gommen er jæger: ‘Det allerbedste bytte, var da han fik fat på Jytte’ – det bliver ikke bedre.

Så held og lykke til alle I rimsmede, der er i gang til et kommende bryllup, gæster såvel som brudepar, der ønsker at erklære kærligheden til den eneste ene med en sang.

Sofacyklen

sofacykel

Husk, det kan altid blive bedre end det her vers på den klassike melodi ‘Sofacyklen’:

            Ja vor brud hun kan li´ at se på bold
            Ja hun har altid ku´ det der med en bold
            Håndbold, FDF og ridning
            Ja hun klarer hver en gnidning
            Mange hobbyer vor Janne hun jo har (superstar)