Headpieces – tidens hotteste brudeaccessory

Accessories

Headpieces hitter blandt brude og er hottere end nogensinde.

Headpieces (hårsmykker, red.) er ikke et nyt fænomen indenfor brudeaccessories, men det er først indenfor de sidste to år, at trenden for alvor er kommet til Danmark.

Og har du sagt headpieces til brude, må du også sige Jannie Baltzer. Den danske designer startede sit firma op for to år siden og har allerede skabt et velkendt brand indenfor brudehåraccessories i Danmark, men også internationalt.

Headpieces fra Jannie Baltzer

Jannie Baltzers smukke designs har på kort tid opnået international succes. Foto: Bryllup.dk

Når man lige står og mangler

– Det begyndte med, at jeg selv skulle giftes og kunne ikke finde et headpiece på det danske marked. Jeg var ikke til slør, men ønskede noget unikt, og da jeg selv er designuddannet, besluttede jeg mig for at lave det selv, fortæller Jannie Baltzer.

Det blev begyndelsen på lidt af et designeventyr. Her to år efter, er headpieces for alvor blevet hot og designeren er blevet populær hos danske brude.

– Jeg havde forventet at de danske brude var lidt langsommere til at tage headpieces til sig, men det er gået rigtig godt, understreger Jannie Baltzer.

I England og USA har det i mange år været, og er stadig, meget populært at bruge hårsmykker og derfor slog designeren også hurtigere igennem internationalt end herhjemme.

Jannie Baltzer har haft sine designs i flere anerkendte magasiner som Vogue, Cosmopolitan Bride, You and Your Wedding og Brides, for blot at nævne et par stykker.

LÆS OGSÅ ‘HEADPIECES PÅ BUDGET’ »

Vintagestil og birdcages

Headpiece fra Jannie Baltzer

Fra Jannie Baltzers 2013 kollektion. PR-foto: Jannie Baltzer

Alle Jannie Baltzers headpieces er håndlavet og hun finder sin inspiration i moden fra 1920’erne og 1930’erne.

– Jeg er meget inspireret af vintagestilen og hollywoodglamouren, der kendetegner den tid, fremhæver hun.

Bestselleren i hendes kollektion hedder Ellette og er en blanding af birdcage (lille slør, red.), blomster og perler. Modellen var allerede et stort hit i 2011 og hun forventer også den bliver topsælgeren i 2012.

Jannie Baltzer mener ikke birdcage-sløret er en trend, der er på vej ud, men fokuserer lige nu mest på nye designs.

– Det (Birdcagen, red.) var på sit højeste for et par sæsoner siden, så derfor er jeg begyndt at gå lidt videre og også lave andre ting. Jeg vil ikke sige, der er noget, der er på vej ud, for alt er tilladt, men jeg er begyndt at lave mere med blomster, og nogle slør, der sidder lidt anderledes end de traditionelle.

Designerens tip

Og der er heller ikke sparet på blomster, perler og andet lækkert materiale i Jannie Baltzers kollektion. Hun mener heller ikke umiddelbart, at less is more.

– Man kan sagtens både finde en enkelt kjole og en masse tilbehør og omvendt – bare man passer på, at det ikke bliver for voldsomt lyder tippet fra designeren.

– Jeg ved godt mine ting er meget pyntede, og nogle er lidt voldsomme, men for mig er det ideelle, at bruge det til en lækker enkelt kjole siger Jannie Baltzer.

Priserne på Jannie Baltzers headpieces begynder fra omkring 1700 kr. og kan bl.a. købes på designerens egen hjemmeside.

LÆS MERE OM JANNIE BALTZER OG SE FLERE AF HENDES SMUKKE DESIGNS HER »

Jannie Baltzer

Jannie Baltzer har showroom på Islands Brygge i København, men hendes headpieces sælges i flere butikker i København og Aarhus. Foto: Bryllup.dk