Luk

Danske brude elsker slør

Accessories

Sløret er én af de mest forankrede bryllupstraditioner hos danske brude og skal du giftes, har du højst sandsynligt købt ét slør, der, over 100 år efter bryllupstrenden begyndte, stadig er ekstrem populær.

Danske brude elsker slør, ihvertfald i følge brudekjoleeksperterne hos LILLY brudekjoler.

– Vi sælger nærmest slør til alle kjoler i dag, fortæller Betina Brandgaard fra LILLY.

Brudeslør fra LILLY

Der er nu noget over det der slør – det mener ihvertfald mange af de danske brude, der højst sandsynligt forlader brudebutikken med et slør til bryllupsdagen. PR-foto: LILLY

At sløret er blevet brudenes favorit accessory er også noget man mærker hos Brudesalonen Kennedys, hvor ejer Signe Marie Jeppesen bekræfter tendensen.

Betina Brandgaard tilføjer: Vi sælger især mange taljeslør m. kam, da et taljeslør kan være med til at understrege kjolen.

Hos Celina Christensen Wedding Dresses kan man kun bifalde tendensen.

– Sløret kan være med til at understrege et look og er samtidig en god løsning for dem, der ikke vil føle sig for bar i eksempelvis kirken, fortæller ejer Celina Christensen.

Knap så royale brude

Headpiece fra Celina Christensen

Headpieces hitter blandt brude. Her headpiece fra Celina Christensen. Foto: Tina Hvolby/Bryllupsphoto

Det lidt mere royale islæt i brudenes påklædning, diademet, er, i følge Betina Brandgaard, dog knap så populært som det har været. Hun tilføjer:

– Tendensen går over i blomster i stedet for diadem når brude skal vælge hårpynt til brylluppet.

Og netop headpieces er blevet én af de hotteste nye bryllupstendenser de seneste år, hvor både blomster, perler, sløjfer mm. pryder de danske brudes hoveder.

Celina Christensen mener dog ikke man behøver vælge mellem slør eller headpiece.

– Senere på bryllupsdagen kan man skifte sløret ud med et mere praktisk headpiece eller evt. en blomsterkrans. På den måde, er der rig mulighed for at feste og danse natten lang, understreger hun.

I tråd med headpiece trenden, har sløret bevæget sig op ad. Det lille slør ‘birdcage’ har vundet stor popularitet de seneste år og ses efterhånden i de fleste brudeforretningers sortiment.

Traditionen tro

Slør fra Celina Christensen

Rosa Clara slør. Foto: Celina Christensen Wedding Dresses

Traditionen med at bære slør går tilbage til 1800-tallet, hvor det i begyndelsen, som så meget andet, først blev set hos adelen.

Sløret skulle symbolisere uskyld og jomfruelighed – og ikke mindst forstærke det romantiske udtryk.

De romantiske tænkere i Guldalderen hentede stor inspiration fra Antikkens verden og her var sløret i høj grad inspireret af de græske og romerske gudinder.

Slørets store udbredning hos den almindelige befolkning slog først igennem i slutningen af 1800-tallet.

Her over 100 år efter må det siges at have slået sig fast som en sand bryllupstradition blandt brude – og romantisk, det er det stadigvæk!

 

Brudeslør

Mon ikke mange brude har drømt om et slør som dette da de var små? Udnyt tendensen; Sløret er stadig højeste mode. PR-foto: LILLY