Luk

Gæst til bryllup: Sådan skal du klæde dig

Bryllupsgæsterne

Annonce.

Er du blevet inviteret til et bryllup, så kan du ikke nøjes med at gøre dig tanker om, hvilken gave du vil købe til brudeparret, og hvad du vil sige i din tale. Du skal også gøre dig tanker om, hvad du skal have på. Et bryllup er en festlig begivenhed, hvorfor det forventes, at du møder op i festligt tøj. Der kan, foruden forventningen om festlig påklædning, blive stillet en række ufravigelige krav til gæsternes påklædning, som du er nødt til at rette dig ind efter. Læs mere om det her i artiklen.

Klæd dig pænt på, men ikke for pænt

Jo, selvfølgelig skal man klæde sig pænt på, når man skal deltage i et bryllup, men din påklædning skal helst ikke være alt for fin. Der er nemlig en uskreven regel, som lyder på, at man ikke må være finere klædt på end bruden eller brudgommen – afhængig af om man er mand eller kvinde. Denne uskrevne regel er indført for at sikre sig, at brudeparret får den
fulde opmærksomhed. Eksempelvis bør du som mandlig bryllupsgæst undgå at bære smoking, hvis du ved, at
brudgommen ikke har planer om at bære smoking.

Du kan evt. besøge www.magasin.dk på jagten efter et nyt jakkesæt eller en feminin festkjole.

Det skal du undgå

Skal du være bryllupsgæst for første gang, så vil det være en fordel for dig at vide, hvad du skal undgå mht. din påklædning. Der er nemlig nogle ting, som man helst skal undgå, hvis man ikke ønsker at skabe en konflikt med brudeparret:

 Hvid kjole (hvid er forbeholdt bruden)
 Meget udfordrende påklædning (f.eks. en meget nedringet eller gennemsigtig kjole)
 Sort tøj (sort er sorgens farve og hører ikke hjemme til et bryllup)
 Tøj i pangfarver (skaber unødig opmærksomhed)

Du bør i øvrigt undersøge, om der er en særlig dresscode. Det kan også være, at brudeparret har bestemt et særligt tema som indianertema eller 70’er tema. Gør dig selv en tjeneste og læs invitationen nøje, så du ikke glipper vigtige oplysninger angående dresscode og andre formaliteter. God fornøjelse!

Spørg ved tvivlsspørgsmål

Er du det mindste i tvivl om, hvilke krav og forventninger der er til gæsternes påklædning, så forhør dig hos bruden eller brudgommen. Det kræver ikke mere end én besked eller ét opkald. Vil du gerne undgå at forstyrre brudeparret i den travle tid op til brylluppet, så kan du forhøre dig hos nogle af dine venner eller bekendte, som også er inviteret til brylluppet. Der er ingen grund til at tage chancer, når det kommer til valg af bryllupstøj.